De milieunormen die je opgelegd worden, worden steeds strenger. Niet alleen voor particulieren, maar zeker ook voor ondernemers zoals jij. Begrippen zoals EPC, energiezuinig, energieneutraal en warmtepompen zijn je vast niet vreemd meer. Waarschijnlijk heb je al volop geïnvesteerd in dubbele of zelfs driedubbele beglazing, in het energiezuinig verwarmen van je kantoren en in het bewust maken van je personeelsleden om spaarzaam en efficiënt om te gaan met energie. Vaak worden zo’n maatregelen met wat weerstand ontvangen. Hier lees je hoe je ecovriendelijk aan de slag kunt gaan en tegelijkertijd je personeelsleden heel blij kunt maken.
Laadpalen zijn de toekomst
Binnen enkele jaren mogen er geen auto’s meer gefabriceerd worden die rijden op benzine of diesel. Elektriciteit is de nieuwe norm. De ouderwetse tankstations zoals je die nu kent, zullen stilletjes aan verdwijnen, en plaats maken voor oplaadstations. Ook van kantoren wordt steeds meer verwacht dat zij alvast meegaan met deze trend. Een laadpaal voor kantoren is dan ook een absolute must als je mee wil met je tijd. Zo’n laadpaal voor kantoren lijkt misschien een grote investering, maar als je het gehele plaatje bekijkt, zul je zien dat het echt om een win-winsituatie gaat. Niet alleen kun je deze laadpaal inzetten als extralegaal voordeel voor je werknemers, bovendien biedt je zo ook een extra service aan voor de bezoekers en klanten van jouw bedrijf. Als je wil, kun je je bedrijfslaadpaal ook laten gebruiken door externe elektrische chauffeurs, waardoor je je investering snel kunt terugverdienen.
Hoe gaat dat in zijn werk?
Wanneer je een of meerdere laadpalen voor je kantoor wil laten installeren, doe je het best beroep op een laadpaal installateur. Deze professional werkt flexibel en heeft een vast stramien waarop hij te werk gaat. Eerst en vooral komt de laadpaal installateur bij je langs om kennis te maken met jou en je bedrijf. Op deze manier kan hij naar je wensen luisteren en de mogelijkheden analyseren. Tijdens dit kennismakingsgesprek bekijkt deze installateur meteen welke plek het meest geschikt is om de laadpaal of laadpalen te plaatsen. Vervolgens stelt hij een vrijblijvende offerte op maat van jouw bedrijf op. Ga je akkoord met deze offerte, wordt er een datum afgesproken voor de installatie van je laadpalen. Normaalgezien vraagt een correct geïnstalleerde laadpaal niet om extra onderhoud, maar als er toch problemen zijn, kun je natuurlijk ook na de installatie van de palen terecht bij je installateur. Zelf moet je voor dit alles niets in orde brengen. De installateur zorgt ervoor dat je elektrische aansluiting nagekeken wordt en dat de installatie aangepast is aan de mogelijkheden van jouw voorziening. Ook om de esthetiek hoef je je geen zorgen te maken. Professionele installateurs zorgen ervoor dat de laadpaal mooi geïnstalleerd wordt, de nodige draden in sleuven geplaatst worden en dat je je ook geen zorgen hoeft te maken over kabelwerken, een eventuele netwerkuitbreiding, kabelgoten, enzovoort.
Recent Comments